Prezentácia výsledkov návštevy expertov projektu

Prezentácia výsledkov návštevy expertov projektu

Ako sme už informovali v rámci realizácie slovensko-nórsko-ukrajinského projektu Poskytovanie informácií a implementácia inovačných prístupov v cezhraničnej spolupráci medzi Slovenskom a Ukrajinou skupina expertov navštívila Nórsko.

O výsledkoch návštevy do pohraničného územia tejto krajiny, regiónu Finmark a mesta Kirkenes, experti porozprávali na prezentácii, ktorá sa uskutočnila na fakulte medzinárodnej politiky, manažmentu a podnikania. Podujatia sa zúčastnili aj slovenskí experti a vedci zo Slovenskej akadémie vied na čele s riaditeľkou Spoločenskovedného ústavu Annou Kalistovou.

Na prezentácii vystúpil aj koordinátor projektu vedecký pracovník Spoločenskovedného ústavu SAV Marián Gajdoš. O rôznych aspektoch severoeurópskych skúseností v cezhraničnej spolupráci, ktoré sa preberali v rámci pracovnej návštevy, porozprávali ukrajinskí experti: Serhij Ustyč, odborný garant projektu riaditeľ Inštitútu cezhraničnej spolupráce; Oleksandr Bilak, viceprimátor Užhorodu; Olesia Benčak – projektová manažérka.

Na diskusii sa zúčastnili zamestnanci katedry medzinárodných štúdií a spoločenských komunikácií. K debate sa pridali aj študenti, ktorí študujú v odbore medzinárodné vzťahy a krajinoveda.

Pri prezentácii sa potvrdilo, že pracovná návšteva ukrajinských expertov bola veľmi plodná. Bude nápomocná pri dosiahnutí cieľióv v rámci tohto projektu.