Prezentácia projektu pred diplomatmi krajín V4

Prezentácia projektu pred diplomatmi krajín V4

Prezentácia projektu pred diplomatmi krajín V4

 

7. októbra 2017 sa na pôde Užhorodskej národnej univerzity skutočnilo stretnutie študentov a pedagógov s veľvyslancami krajín Vyšehradskej štvorky.

Jeho účastníkmi boli: Ernö Keškenyi, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Maďarska v Ukrajine; Juraj Siváček, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Slovenskej republiky v Ukrajine; Jan Piekło, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Poľska v Ukrajine a Radek Matula, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Českej republiky v Ukrajine, ako aj členovia ich doprovodu.

Okrem iného, na stretnutí vystúpil aj riaditeľ Ústavu transhraničnej spolupráce v Užhorode, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec, prof. Serhij Ustyč, ktorý prezentoval výsledky z riešenia projektu CBC 01030 „Poskytovanie informácií a implementácia inovačných prístupov v cezhraničnej spolupráci medzi Slovenskom a Ukrajinou“. Zároveň prítomným diplomatom odovzdal aj materiály z riešenia projektu. Hostia prejavili o prezentáciu značný záujem a prisľúbili venovať serióznu pozornosť záverom a odporúčaniam z riešenia projektu ako aj informovať o nich svoje ministerstva zahraničných vecí.